Služby
Umělá Inteligence

Hej hou, uměle vytvořené záběry nám jdou - náš CEO natočil svůj první videoklip s pomocí AI!

13.5.2024
Autor:
Katka

Umělá inteligence (AI) je velké téma samo o sobě. Část lidí se kvůli ní bojí o práci, druhá ji vitá, protože ví, že jim může ulehčit práci. Jak už to bývá, pravdu mají obě skupiny. S pomocí AI totiž můžeme dokázat opravdu velké věci. Jako například vytvořit celý hudební videoklip s příběhem!

V Autentických Médiích se výzev nebojíme a umělou inteligenci používáme už nějaký ten pátek - pomáhá nám například i s přípravou otázek pro naše hosty podcastu Autentická Výzva, a zapojili jsme ji již i do reklam pro web sazeni-online.eu.

Jak možná již víte, náš CEO Lubomír Novohradský se ve svém volném čase věnuje zpěvu. A jelikož ho nevede nikdo jiný než koučka Johana Teryngerová, která dokáže naučit zpívat opravdu každého, rozhodl se vypustit do světa svou první originální píseň. A protože Lubomír rád zkouší něco nového, zadal našemu týmu z Autentické Produkce skutečně odvážný úkol - vytvořit některé záběry do klipu s pomocí AI!

I uměle vygenerované záběry můžou být autentické

Možná si říkáte, že náš název a naše snaha o co největší autenticitu s umělou inteligencí úplně nejde dohromady. Ale opak je pravdou - díky této nejnovější technologii jsme totiž mohli vytvořit příběh a vizuál videoklipu přesně takový, jaký si náš zákazník - v tomto případě i šéf - přál. Nebyli jsme omezeni prostředím, časem, počtem lidí, ani rozpočtem. Díky umělé inteligenci jsme dokázali vytvořit krásně laděné záběry téměř na počkání.

Je samozřejmě pravda, že v tuto chvíli má umělecký obsah tvořený AI stále ještě své mouchy. Proto se náš tým z Autentické Produkce rozhodl propojit umělou inteligenci s realitou. V části klipu tedy vidíte skutečného, 100 % autentického Lubomíra a záběry na jeho procítěný zpěv  se prolínají s uměle vytvořenými scénami. A ano, i v nich můžete rozpoznat Lubomírovy rysy.

Takto si AI představuje našeho CEO Lubomíra Novohradského podle popisu. Co myslíte - je tam podoba?

Umět pracovat s AI se vyplatí

Umělá inteligence je úžasný nástroj, který nás může velmi posunout - musíte ale vědět, jak na ni! V našem týmu však máme hned několik nadšenců, kteří si dali za cíl si AI ochočit a dokázat ji využít na maximum. Zjistili jsme tedy, že díky AI můžeme:

  • Pohodlně vytvářet náměty a scénáře
  • Vytvářet atraktivní obrazy a rozpohybovat je
  • Vytvářet storyboardy a animatiky
  • Vytvářet kvalitní voiceovery bez herců
  • Zrychlit a optimalizovat velký produkční proces

Všechny naše znalosti a zkušenosti z práce s AI jsme shrnuli do našeho jedinečného online kurzu AI pro tvůrce, díky němuž se během 4 hodin můžete naučit to, co my. A vytvořit tak třeba podobný, nebo ještě lepší videoklip než ten náš. Nezapomeňte, že s AI se fantazii a rozpočtu meze nekladou!